Fler videos

Island kommer ofta med roliga videos till sina låtar, t.ex. Silvia Nights 2006 och This is my life-videon 2008, så även i år. Den är liksom lite komisk och lite läskig på en och samma gång =P Se själva nedan.


Även Sverige har hostat upp en officiell video i år. Inget att hänga i julgranen dock.

Officiell Drip Drop-video

Azerbajdzjans låt övertygade mej inte alls efter ett par lyssningar, nu måste jag dock erkänna att studioversionen är riktigt bra, åtminstone refrängen. Gillar dessvärre inte sångerskan alls. Faller det er på läppen?

PS. Har uppdaterat Måns och Haukaas-videon nedan så nu är det den officiella videon även där.

Svorsk duett

Ett stycke musikaliskt samarbete mellan Mums-mums och Haukaas. Småtrevlig somrig låt, tycker jag. Vad säger ni?


Tji fick jag

Jag var inget direkt fan av varken Eddie eller Rabih i Idol 2009, tycker dom fick rätt vettiga placeringar (6:a resp. 7:a ) Och jag fullkomligt avskydde Rabih i Let's Dance och trodde väl att det var det sista jag sett av den karln. Tji fick jag. Nu har i alla fall pojkarna gått samman och tjatat till sig ett skivkontrakt under namnet Rebound och jag måste ovilligt erkänna att deras debutsingel - om än något tjatig och blip-bloppig - är oväntat catchig och effektiv och tja... lyssningsbar.
Take a listen nedan och meddela gärna vad ni anser om saken.


Dansk catchiness

Jag är väl inget större fan är någon annan när det gäller det danska språket i talad form. I låtar kan jag dock tycka att det är riktigt coolt. Jag fick nys om dom här två för flera flera månader sen men har inte riktigt fattat grejen med dom förrän nu. Kan inte få dom ur huvudet.


Lyssna även in det engelska versionen
HÄR.


Videos

April är en total öken när det gäller ESC-nyheter. Tänkte därför bjuda på några av de bättre videos som dykt upp till bidragen på senare tid. Har ni någon favorit?

Litauen                                       Spanien                                     Rumänien


Turkiet                                        Bulgarien                                   Estland


En upp-pimpad version av Island. Lite mera omph, I like. Och även den som tycks vara favorit just nu - Tyskland.


************************************************************************

Införprogrammen börjar för övrigt tisdagen den 27:e april och består i år av Marie Serneholt, Kayo, Lena Ph, Rennie Mirro och Thomas Lundin och det hela leds av herr Björkman.

Mors favorit

Jag har spenderat några dagar med min mor i huvudstaden och under några ögonblick av tristess tvingade jag henne att lyssna på bitar av årets ESC-bidrag . Hennes favorit är DEN HÄR. Ingen är chockad.


Tårtkalas

Min gamle farfar fyller 90 nästa vecka så vi har passat på att fira honom nu när diverse löst folk från huvudstaden valt att infinna sig. Jag fick äran att baka tårtan och ville testa något nytt. Det blev denna skapelse. Jordgubbs och limemoussetårta täckt med marshmallow fondant. Flådigt värre. Och rätt smarrigt faktiskt.