Ny och gammal

Mitt snöre har gått och blivit ett helt år äldre, 14 nu, och det firar vi med att kolla in stjärnan himself på YT.



Nu har även nytillskottet kommit och han ska ju inte behöva känna sig utanför. Han heter Zäta, är 8 veckor och gillar hår och speglar. Och löv.
Håll koll på mitt YT-konto för fler filmer, han kommer bli väldokumenterad =P

Efter finalen

Jaha, vad tycker ni?

Jag är jätteglad för Tysklands skull, dom har ju trots att dom varit med sedan allra första början bara vunnit en enda gång tidigare. Jag tror även det är nyttigt för Big 4. Jag gillar sångerskan, hon verkar charmig. Däremot så vet jag inte riktigt om låten är all that. . Den är inte alls dålig, men jag ser det bara inte. Som jag skrev förut gillar jag den typ halvvägs sen blir den tjatig, men den växer.
Kul också att dom vann helt utan rekvisita, pyro, paljetter, urringningar och dylikt.
Inte min favorit, men en riktigt värdig vinnare iaf kan vi väl sammanfatta det som.

I övrigt:
* Sverige kom på 11:e plats i semin, 5p. från finalplats. Surt AB. Men hade vi verkligen velat gå till final som 10:e land och återigen blivit besvikna på en dålig placering? Cypern och Moldavien som var 10:e land att gå vidare i sina semifinaler kom på 21 resp. 22 plats i finalen.

* Belgien och Turkiet vann sina respektive semifinaler. Kolla in övriga resultat
HÄR.

* Av topp 5, Tyskland, Turkiet, Rumänien, Danmark och Azerbadjan, är det bara 1:an och 2:an som förtjänar att vara där tycker jag. Danmark kändes bara enormt mossig och riktigt äcklig igår tyckte jag. Men jag förstår att man gillar den om det är första gången man hör den. Den åldras kanske inte så väl.

* Att Ukraina kom topp 10 är ju fullständig skandal. Årets hat-låt nr. 1.

* Den cypriotiska sångaren påminner mig om Benjamin Wahlgren. Bara jag?

* Mellanakten gillade jag skarpt. Kändes som ett nytt fräscht grepp och var ju fan så mycket roligare än massa pretentiöst kulturskit.

* Både presenterandet av finalisterna i semifinalerna och röstningen i finalen hölls i ett föredömligt snabbt tempo. Inget onödigt snack. Bra där.

* Min favorit Israel höll ju inte riktigt live, riktigt synd. Men kul för Belgien att komma 6:a.

* Spännande när det händer nåt oplanerat, no? Synd om den spanske sångaren givetvis men de fick ju sjunga igen så allt var frid och fröjd. Dom kanske till och med tjänade på det då det är en låt som växer?

* En av dom små pojkarna som sjöng för Lettland 2005 läste deras röster. Han var inte så liten längre.

* Hur många gånger har rimmet fire-desire använts i ESC-låtar?

* Och Storbritannien tillbaka i botten. Då är nåt som det brukar då. Men Frankrike gick bättre än jag trodde.

* Hur gör dom med Big 4 nästa år. Bara 24 länder i final?

* Jag funderar på ett experiment till nästa år. Bara lyssna på alla låtar en enda gång innan ESC, i deras slutgiltiga versioner och totalt låta bli repvideos och dylikt. Hmmm... tåls att tänkas på, man blir liksom inte överraskad längre.

Inför finalen

Jag är inte alls så ledsen/besviken/upprörd över Sveriges uteblivna finalplats som jag trodde jag skulle vara. Självklart är det jättetråkigt och kvällens final hade ju givetvis varit väldigt mycket mer intressant med en svensk deltagare, men jag känner bara Jaja, vi kommer igen nästa år. Jag har för vana att inte läsa kvällstidningarnas historier som brukar dyka upp vid den här tiden varje år, jag ser krigsrubrikerna det är nog. Att folk orkar, samma sak varje år. Jävla gnällspikar, håll käft och byt kanal. Jag tror MF behöver ett uppfräschning och att urvalsprocessen där låtarna väljs bör förändras. Jag har fullt förtroende att dom som jobbar med det vet vad som bör göras. Lite ironiskt dock att när det gått som bäst under 00-talet har det varit med schlagers...

Tycker fortfarande att det ska bli kul att se finalen ikväll. Jag blir överlycklig vid vinst för Israel eller Belgien. Flyger fullständigt i taket ala 2008 om Ukraina, Bosnien/Herzegovina eller Azerbadjan vinner, och avvaktar med min reaktion vid vinst för resten.


Kort vad jag tycker om de redan klara finalisterna.

Frankrike
- Effektiv och kul tycker jag. Har potential till ett jättekul framträdande, men repen har väl inte sett alltför lovande ut.

Tyskland - Gillar den skarpt... i typ 1.30, sen blir den tjatig och lite störande. Folk pratar om denna som en potentiell vinnare, om så blir fallet återstår att se.

Storbritannien - Inte så genomusel som många påstår att den är, men fullständigt lättglömd och rätt tråkig.

Spanien - En låt som behöver ett bra framträdande. Tycker den är småtrevlig.

Norge - Fin melodi, bra sångare. Jag gillar och tror folk kommer köpa det här.

Andra semin

Hela Europa borde omyndigförklaras! Inte bara p.g.a. Sveriges sorti men även för många av finalisterna. Min lista från tidigare möblerades om rejält under sändningens gång.

Finlister: (6/10)

Georgien - Var bra mycket bättre än jag förväntat mig. Imponerande att kunna sjunga när man blir omkringkastad sådär och även om jag uppskattar att hon inte bara stod rakt upp och ned och sjöng tyckte jag att det inte riktigt funkade med all koreografi heller.

Ukraina - Har inte skrikt så högt sen Dima Bilan vann 2008. Fullständigt genomruttet och USELT. VEM röstade? Och vad fan hade hon på sig? Det var väl ungefär här jag insåg att Sverige inte skulle komma till final.

Turkiet - Snyggt nummer, bra låt. Ytterst värdiga finalister.

Israel - Stod karln och garvade i början eller var det bara jag? Magin infann sig aldrig riktigt, men superb låt.

Irland - Kul för dom. Lite skakigt röstmässigt, inte helt bekvämt att lyssna på. Fin låt dock.

Cypern - Hade länge dom på min lista nedan men tog bort den i sista stund, hade på känn att enkelheten i den skulle kunna gå hem och det var tydligen korrekt. Småtrevlig men lättglömd låt.

Azerbadjan - Jag har utsett henne till den kvinnliga motsvarigheten till Dima Bilan, jag fullkomligt avskyr jäntungen. Överdriven som fan och hon känns inte hemma på scen för fem öre. Framförandet kändes rörigt. Är det verkligen klokt att både gå i trappor och springa i högklackat?

Rumänien - Den började, höll på i 3 minuter och tog slut. Kändes inte som nån finalist.

Armenien - Kan verkligen inte med den här låten. Otroligt störande. Och är det verkligen nödvändigt att köra ner kameran mellan tuttarna på flickstackarn i början också? Det är ju inte som att man missar dom iaf.

Danmark - Vill inte låta bitter eller så, men jag störde mig enormt även på den här. Den där duon är ju fullkomligt iskall.

Övrigt:
* Inget Sverige i final då. Känns ju surt men nån gång skulle det ju hända. Tyckte personligen att dom gjorde ett jättebra framträdande. Stämningsfullt och fint. Man såg ju direkt vart Sverige-hatarna satt också, dom som viftade med tända ljusstavar redan under första låten =P

* Är fullkomligt förfasad över att Kroatien inte gick vidare, tycker den var en av dom bästa under kvällen.

* Det är officiellt: Jag älskar Nederländernas låt! Inget man har på Ipoden kanske men man blir ju glad av den =P

* Hur luktar man läppstift?

* Allt som allt rätt besviken. Kommer inte bli nån superfinal i år. Återkommer inför finalen.

Förhoppningar inför andra semin

Okej, vänner. Lite högre kvalitet denna gången. Svårt som bara den, men jag hoppas på följande finalister.

Sverige
Av naturliga skäl.

Israel
Jag tror ni vet vad jag tycker om denna vid det här laget. Bäst!

Kroatien
Missade den nästan i början men den har växt och växt. Riktigt snygg ballad och lite Molitva-light lesbianshow på scen. Kan bli bra.

Irland
Trevlig liten ballad som låter som nåt man förväntar sig av Irland. Tävlar lite om samma röster som Norge.

Turkiet
Ännu en låt som har växt på mig och Turkiet går ju typ alltid vidare så varför inte nu.

Azerbadjan
Gillar låten men är fullkomligt allergisk mot sångerskan. Kallas ju för favorit så den bör gå vidare om det inte blir totalt fiasko på scen.

Danmark
Skäms att säga det men denna är något av min guilty pleasure-låt i år. Tycker egentligen den är sjukt töntig och gammeldags men fan den är effektiv asså. Den har dock sjunkit som en sten på bettinglistorna efter repen så vi får väl se...

Rumänien

Beror lite på framträdandet men det är en hyfsat catchig låt iaf, bör funka.

Litauen
Charmigt och underhållande, även om låten blir en aning tjatig mot slutet. Sångaren är för övrigt gift med sångerskan i Skamp (Litauen 01) Spännande va?

Nederländerna
Skjut mig inte! Samtliga länder från Azerbadjan och neråt skulle lätt kunna bytas ut mot Bulgarien, Schweiz, Georgien eller Cypern, det är rätt jämnt skägg där. Tycker bara att denna är mest underhållande =P


Ser inte gärna Armenien i final, men det två jag skulle bli riktigt ilsk om dom gick vidare och det är Ukraina och Slovenien.

Första semin

Ja, det där var ju lite lagom eländigt. Och om till och med jag tycker det då är det illa =P
Några reflektioner iaf.

Finalisterna: (7/10 av mina förhoppningar)

Bosnien/Herzegovina - Våldsamt tråkigt. Blir nästan aggressiv av uselheten i det hela. Om en rockhistoria var tvungen att gå vidare hade jag hoppats på Makedonien, den kunde man iaf skratta åt. Nu får man en naturlig kisspaus i finalen iaf. Tack för det.

Moldavien - Kul för dom, men nåt vidare speciellt var det väl inte.

Ryssland - Jag uppskattade den bra mycket mer än jag trodde. Kul ju! =P

Grekland - Självklar. Snyggt framträdande.

Portugal - Den här var kvällens överraskning för mig. Mycket bättre än jag förväntade mig. Kul!

Vitryssland - Spydde ni lite? Fruktansvärt pretentiöst och skitnödigt. Enda plusset är att man får sig ett gott skratt när dom flaxar upp vingarna där i höjningen. Kan dom ta och lära sig att uttala imagine till på lördag också vore jag tacksam.

Serbien - Skoj! Jag gillar't.

Belgien - Bäst i kväll tyckte jag i min ensamhet. Första finalen för Belgien sen megafloppen 2004 också, klart man unnar dom detta.

Albanien - Som sagt, lite smått irriterande men det funkar väl.

Island - Bra. Kändes nästan fräsch sådär på slutet. Har förövrigt snappat upp att en av körarna är en av karlarna i 2tricky som sjöng för Island 2001 och kom typ sist. Intressant tycker endel =P

Övrigt:
Män med näbb is the shit!


Ni kollade väl?

Förhoppningar inför första semin

Okej vänner, det är den tiden på året igen. Jag tror som bekant inte, bara hoppas. Dessa hoppas jag på i första semin ikväll. Skitsemi för övrigt, har svårt att ens skrapa ihop 10.

Moldavien
Upptempo, hyfsat catchigt. Helt klart topp 10 i den eländiga första semin.

Serbien
Gillar faktiskt den här. Charmigt och småsvängigt. Finns inget annat än att den går till final i det här sällskapet. Och som jag skrivit tidigare, The Hair douze points! =)

Island
Återigen när Island kommer med en dansig låt så väljer de att stå helt stilla på scen. Rör på er människor!  Låten är dock stabil och rätt skön att lyssna på. Bra sångerska också.

Belgien
Inbillade mig länge att denna skulle kunna bli något av en outsider i år och överraska med ett bra resultat, men sen såg jag hans framträdande igen i införprogrammet och var plötsligt inte lika säker länge. Kan gå hur som helst, men till final ska den helt klart.

Grekland
Verkligen inte ett av Greklands bättre bidrag, men dom har kommit topp 10 sen 2004 och gått till final på värre skit än det här så jag är rätt övertygad att detta seglar till final också. Låtmässigt tycker jag den är upp och ner. Gillar vissa delar medan andra är monotona och tjatiga. Och varför ha den där trötta gamla gubben som sångare?

Slovakien
Skön låt, lite mystisk sådär. Jag gillar den men glömmer den rätt snabbt igen.

Albanien
Rätt jobbig låt egentligen, men den sätter sig och funkar väl hyfsat på scen.

Estland
Blir tjatig i längden men jag uppskattar konstigheten i den. Hade räckt med 2 minuter =P

Malta
Inte i min smak alls direkt, men 10 låtar ska till final och dom har en fågel på scen.

Ryssland
Valde mellan Ryssland, Vitryssland och Portugal. Alla är rätt kassa egentligen men Ryssland är iaf rolig och man fattar att det är en skämt =P

Resten, d.v.s. Finland, Lettland, Bosnien/Herzegovina, Makedonien och Polen är usla, men därmed inte sagt att som är chanslösa.


Ja, ni hör ju hur överväldigande positiv jag är. Bättring kommer dock redan på torsdag. Nå har ni några åsikter?



Officiell Milim-video

Årets bästa låt har blivit med video såhär sent omsider. Han kör lite bil, möblerar lite i öknen och slår sönder saker. Logiskt.


Första repet

Repetitionerna började i söndags och idag var det Sveriges tur, kolla in första repet nedan. Stabilt, ja?

Lill-grisen

Mina vänner, jag kan härmed glatt meddela att min far har fått tummen ur valfritt hål och har bestämt sig för att skaffa sig en liten jaktkompis. Namnet är inte spikat än så parveln benämns än så länge som Lill-grisen och får komma hem till obygden i slutet av denna månad. På bilderna nedan är han lite över 5 veckor  =)


He's back!

Ett av de mer klassiska inslagen i  förra årets ESC var ju helt klart dansaren i  heltäckande turkos kroppsstrumpa i Albaniens bidrag. Jag har nu hört ryktas att samma dansare i år kommer dyka upp som en av "vännerna" bakom den grekiska sångaren. Något mer lättklätt i år dock har jag en känsla av. Totalt irrelevant för vissa, ESC-väsentligheter för en annan.

En sjungande skvallerkärring

Kollar ni på Gossip Girl, människor?
Det kan jag motvilligt erkänna att jag gör, lite guilty pleasure sådär. Leighton Meester, som spelar ärkebitchen Blair, har ju även gett sig på en sångkarriär och jag måste erkänna att jag var skapligt skeptisk till en början men gillar det jag hör mer och mer.
Speciellt nya singeln nedan.


Diggar även denna duett med Robin Thicke.


Och har ni totalt missat de ovanstående måste ni väl åtminstone snappat upp några toner av den här?
Så vad är eran dom, sångerska eller skådis?


PS. Om ni undrar varför en gammal kvinna som jag själv är uppe efter midnatt kan jag meddela att jag agerar fylletaxi åt min far denna kväll. Vi har ett fullkomligt bakvänt förhållande.

Blir ni sugna?

Årets norska representant Didrik har ju fått endel kritik för sitt engelska uttal och vissa människor med mer eller mindre snuskig fantasi fick ju för sig att han sjöng My hard is yours, istället för My heart is yours. Detta har dom nu tagit fasta på. Skönt med folk med självdistans. För 299kr kan den bli din! =P


Norska stand-ins

Ett lustigt litet klipp från norska Aftenposten som jag skrattade gott åt. Elever vid nån musikskola har lärt sig hela låtarna och koreografierna till alla bidragen för att det ska kunna testas ljus och kameravinklar och dylikt. Humor =P