Snabbgenomgångar

Bjuder nedan på recaps av båda semifinalerna. Vilka är era favoriter och vilka tror ni går till final? Jag återkommer med min toppfavoriter inom kort.
 
SEMI 1
 
SEMI 2
 

De sista fyra

AZERBAJDZJAN
Och Azerbajdzjan låter som Azerbajdzjan brukar låta... Jag tycker egentligen låten är rätt bra det är bara så balladtätt i år så det är omöjligt att veta vilka som kommer sticka ut och vilka som kommer falla platt. Men det brukar ju funka för dem. 
 
BELGIEN
Försöka går ju, Belgien... Låten är bedrövlig och ska man sjunga en låt som heter Mother är väl det minsta man kan göra att lära sig att uttala det ordentligt? Inte chanslöst nödvändigtvis dock. 
 
ÖSTERRIKE
Jag blir förvirrad av det här på så många sätt. Om vi koncentrerar oss på låten kan jag faktiskt uppskatta den. Den har lite power och jag gillar Bond-känslan i den. 
 
RYSSLAND
Varför är det så obehagligt med tvillingar? Jag vet inte om det här ska vara modernt med en retrotwist eller om det bara är mossigt rent allmänt. Jag hatar det inte men det är de längsta 3 minuterna i år, den bara är.

3 nya

MOLDAVIEN
 
Alltså klänningen... *älska eurovision* Och låten är värdelös så 0+0=0 för Moldavien i år.
 
NORGE
Jag kan verkligen förstå hypen kring den här låten, den är ju riktigt riktigt fin och jag gillar den absolut. Känns dock också som en låt som kommer dela folks åsikter, förstår om många tycker detta är skittråkigt. Jag hörde låten för någon vecka sedan och gillade den redan då men jag vet inte om liveframträdandet gör den några tjänster direkt. Väldigt svårtippad denna!
 
PORTUGAL
Den får pluspoäng bara för att den är upptempo till att börja med. Jag vet inte vad det är men jag känner mig lite dumförklarad av den här låten. Lite glatt och lite fartigt och lite harmlöst. Godkänt. 

Nu rasslar det till

Många sena finaler i år så det rasslar till här på slutet. Här kommer fyra till.
 
TYSKLAND
Jag växlar mellan att tycka att denna är småskön och seg. Det är väl det släpiga beatet som gör det. Den kommer liksom ingen vart och jag tröttnar lite efter ett tag.
 
GEORGIEN
Jag spenderar de första 45 sekunderna med att fundera över om det här ett skämt eller inte och resten av låten att ha ont i magen å alla georgier i världens vägnar. Kan vara sämst i år. Georgien, har ni träffat Lettland? Ni kommer att spendera en hel del tid tillsammans längst ner på alla topplistor i år. 
 
ARMENIEN
Snygg låt som känns modern. Tycker att den är rätt fin hela vägen men den kommer igång lite mer framåt slutet, men då kanske folk redan har avskrivit den?
 
SAN MARINO
She's baaaack... Tävlade hon inte med den här låten förra året också? Jag hatar den inte men den känns bara så fruktansvärt daterad och jag ser inte vem som ska rösta på detta. Och pratan på slutet gör det inte bättre :P

Några till

Jag trotsar kräksjukedimman för att presentera ytterligare tre ESC-bidrag. Håll till godo.
 
GREKLAND
När den började tänkte jag att har de inte lärt sig någonting av Stereo Mike men sen övergår den ganska snabbt i någon slags trashig europop och jag mjukar lite grann. Inte bra kanske, men lite kul och årets ESC är ju i desperat behov av lite partylåtar.
 
MONTENEGRO
Den här typen av låtar balanserar alltid på gränsen mellan att vara vackra och astråkiga. Jag gillar den i början och de instrumentala delarna men den håller kanske inte hela vägen än. Kan dock se mig älska det här framåt maj. 
 
NEDERLÄNDERNA
Oj, var ska jag börja. För det första är jag lite småkär i den här låten och jag tycker definitivt att den förtjänar en finalplats. För det andra känns det som att det är en genre som inte riktigt varit med i ESC tidigare så det är svårt att sia hur det kommer funka, tror att mycket hänger på framträdandet. Kunde de komma till final med den fina, men i ärlighetens namn ganska tråkiga, fågellåten förra året ska väl den här det också tycker man. 

Tre till

ISRAEL
Åh, vad jag gillar denna. Den känns modern men ändå lite annorlunda och har umpf. Heja!
 
DANMARK
Jag skulle klassa denna som en söt bagatell. Jag gillar den faktiskt. Den är catchig och glad och det känns som det behövs i år.
 
SLOVENIEN
Jag tycker den är helt okej men det kommer aldrig något lyft och den känns mest allmänt lång. 

MF - Finalen

Det var det hela. Så här tänker jag.
 
1. Sanna - Värdig vinnare. Tycker den är fin och kul att Sverige skickar en ballad igen. 
2. Ace - Hade varit helt okej med om den hade vunnit men tycker ändå att det är lite skönt att den inte gjorde det. 
3. Alcazar - Kul att det gick så pass bra för denna, jag tycker den är lite kul
4. Helena - Kom väl så pass högt tack vare jurygrupperna. Jag har inte fastnat riktigt för låten. 
5. Linus - Kul för honom. Axelryckning för mig.
6. Yohio - Hade nästan glömt att den var med och jag tycker fortfarande den är blaha.
7. Ellen - Snark.
8. Oscar - Okej låt men stack väl inte ut.
9. Panetoz - Samma som ovan.
10. Anton - Tycker väl inte den förtjänade sistaplatsen riktigt, låten är helt okej.
 
* Varför får Charlotte Perrelli så mycket TV-tid nu för tiden?
 
* Hur kan man ha en mellanakt som firar att det är 40 år sedan ABBA vann med Waterloo och inte sjunga Waterloo?
 
* Kvällens citat: You look like a tulip covered with golden cheese.
 
* Jag gillar programledarna och tycker de har fått oförtjänt mycket skit, men manusförfattarna borde få sig en spark i rumpan. 
 
Helt okej final som räddades av lite spänning mot slutet. I stort vettiga placeringar. Hur går det i ESC nu då? Fan vet. Vad tyckte ni?

Judit och Judits diskade MF-bidrag

För er som missat det har ni här Judit och Judits diskade MF-bidrag. Ska vi sörja eller glädjas över att vi inte fick se detta i festivalen i år? ;)
 

Storbritanniens bidrag

Jag gillar den! Refrängen är inte jättestark men den är enkel och den sätter sig. Gillar henne också. Bra!

JAAAAA!

FRANKRIKE
Nu är det äntligen klart att denna kommer representera Frankrike i år och jag är sååå glad! Detta är min solklara 1:a av de 18 bidrag som hittills är uttagna. Okej, liveframträdandet behöver uppenbarligen lite förfining men de har ju god tid på sig till maj ;) Årets ESC blev just lite roligare!
 

5 bidrag till

 IRLAND
Tycker denna är ganska bra, problemet är att den aldrig riktigt lyfter. Gillar de irländska influenserna men de måste hotta upp framträdandet en aning. Godkänt!
 
RUMÄNIEN
Jag måste erkänna att jag inte var speciellt överförtjust i deras tredjeplats från 2010, klart överskattad låt. Tycker deras nya försök är helt okej fram till att de börjar gapa sönder refrängen. Den här saknar charmen från förra gången. 
 
LITAUEN
Efter exakt 16 sekunder tänkte jag att jag hatar låtjäveln, denna känsla mildras sedan något till ogillande och förblir sådan resten av låten. Fattar inte riktigt grejen. 
 
ESTLAND
Denna påminner mig om en blandning mellan Euphoria och denna när det gäller framträdandet. Låtmässigt håller det inte på egen hand, med framträdandet blir det lite mer intressant. 
 
ITALIEN
Denna har egentligen varit klar ett bra tag men jag har missat att lägga upp den. När jag lyssnar på den igen kommer jag ihåg varför. Skramlig rock som mest får mig att önska att det ska ta slut.
 

MF - Andra chansen

Jaha, så sitter man här och är lite underwhelmed.
 
Kanske ska börja med att säga att jag är helt okej med finalisterna, de var bara inte mina favoriter och de får inte igång mig. Höll faktiskt på de andra två i duellerna. Från början höll jag också en liten extra tumme för JEM men förgäves efter att Sveriges förenade rövröstare varit i farten. Har egentligen inget mer att tillägga, gillar finalisterna men deras låtar för mig är blah.
 
Jo, en sak till... Det är fortfarande helt orimligt hur så många låtskrivare kan skriva en så pissigt dålig låt som En himmelsk sång och att så pass många människor gjorde sig besväret att slösa tid och pengar på att rösta på eländet.