Flashback - Out of tune-edition

Eurovision och falsksång går hand i hand enligt mig men några har dock tagit det hela något för långt.

Portugal 2005. Amar - 2B

Människorna låter anfådda och flåsiga från första tonen och hela framträdandet är allmänt rörigt. Synd på något som skulle kunna bli riktigt bra, långt där nere hörs något som påminner om en bra låt.

Makedonien 2000. 100% te ljubam - XXL


År 2000 led ju fortfarande väldigt mycket av 90-talets dåliga klädmode, vilket man väl får säga är ytterst tydligt här. Falsk men charmigt med lite perspektiv på saken. Sjunger man bara tillräckligt falsk kan man bli en modern klassiker iaf =P

Ryssland 2003. Ne ver, ne boisia - Tatu

Hata hata hata hata hata hata. Min absoluta hatlåt i ESC NÅGONSIN och falskt så mina öron blöder. Att dom kom 3:a är ju lika illa som att Dima Bilan vann, VEM mutar ryssarna egentligen?!


Någon ni saknar?

En ny upptäckt

Jag har haft det tvivelaktiga nöjet att känna till låten nedan i ett antal år nu, det är dock inte förrän nu det har kopplat i min medelintelligenta hjärna att sångerskan i den ytterst irriterande Slovenski superboy är samma sångerska som sjöng det precis lika irriterande dåliga slovenska bidraget i ESC 2008.
Där ser man.



Ps. Red line åkte ut i första omgången av webjokern. Skandaaaaal!

We have a winner!

Webjokern till nästa års MF har ju dragit igång idag och även om jag inte varit överväldigande exalterad över det påhittet tidigare så har jag kikat runt lite och funnit en melodi som är en stark vinnarkandidat. Tycker ni inte?

Upptäckt

Jag är, som alla vet, extremt okvinnlig på många sätt. Nu kan jag dock meddela att även jag skriker som en liten flicka när jag ser en råtta. Dom jävlarna är tillbaka. Fan.

Bilder

Alla som är intresserade kan kika in på karlpetter4ever.bilddagboken.se och följa varje steg jag tog i Karlstad. Varning för många statyer =P

Karlstad

Nu drar jag till Värmland i två dagar. Ipoden är laddad med Ack Värmeland du sköna och jag har tränat min värmländska i flera minuter. Nedan bjuds det på lite avresemusik. Ses på andra sidan. Adieu!


Ibland lackar man

En exklusiv inblick i min dagbok...

Ps. Nej, jag signerar inte med mitt namn varje dag ala Bert, jag tar för givet att det är skrivet av mig, "Eva-Lena" =P

Öj!

Man kan stöta på ESC-bekantingar på de mest underliga ställen. Nedan fabulösa Patricia Kaas från ett reklamblad för Silja Line. Där ser man.


Idol-aggressioner

Kollar ni på Idol, eller vad sysslar ni med på kvällarna?
Jag trodde länge att Erik, även kallad Jag gapar och skriker och hoppas nån gillar det-Erik, skulle bli mitt officiella hatobjekt denna säsong. Nog för att han får enorma pluspoäng genom att sjunga en ESC-låt och nog för att jag gillar honom hjälpligt NU, så hade jag ändå på känn att hans eviga gapande snabbt skulle gå mig på nerverna och få mej att bli lite smått aggressiv varje vecka när han såklart får vara kvar.
Skönt för honom då att Camilla nu kommit till undsättning.
Juryn kallar henne schlagrig. Jag skulle vilja påstå att de skändar ordet schlagrig genom att ge henne det epitetet. Jag förstod inte varför juryn sa ja på hennes audition, jag förstod inte varför hon ens är i kvalet och jag kan inte få min medelintelligenta hjärna att förstå varför juryn använde den mörkaste delen av sina rövhål att tänka med och valde in henne som wildcard.
Hon är säkert en fin människa vad fan, men kan hon inte sitta hemma i Kalix och vara det och inte i min tv-ruta?
Jag blir lite aggressiv på ingenting ibland för jag har inget liv.

Ungefär så.
Hur ser ni på saken?