Idol med ESC-anknytning

Sitter och tittar på Idol och förvånas lite över att jag inte redan bloggat om detta. Geir Rönning sjöng ju nämligen en såsig ballad som han represenerade Finland med i ESC 2005. Det gick väl inte alls och han gick inte vidare. Märkligt att se ESC-människor utanför bubblan =P

Även Elin Blom har ESC-anknytning, om än av den nordiska miniatyr-varianten. Hon är sig lik men ändå väldigt förändrad får man väl säga.
Vad har ni för favorit i årets Idol?

Liten uppdatering

På allmän begäran kommer här en liten bild på Operahuset i Sydney. Fräsigt värre.
Och eftersom ingen igår hade sinnesnärvaro nog att föreviga den vräkiga rosa tårtan kommer här ett smakprov på dagens skapelse istället.

Min lista

Aaah, det är samma visa varje år, tidningarna börjar troget spekulera i artisterna till nästa års MF. Tänkte hjälpa Björkman lite och komma med några egna förslag på artister som inte varit med tidigare och som jag gärna ser i festivalen i framtiden.

Brolle - Är mest förvånad att han inte varit med redan
Daniel Lindström - Perfekt comeback
Anders Fernette - Borde varit med för länge sen känns det som, och han nämns ju också i
artikeln.
Linda Sundblad - Gillar henne och hennes Let's dance-låt var ju bra.
Roxette - Skulle inte förvåna mig.
Europe - Varför inte? De är ju lite mainstream nu för tiden =P
Daniel Lemma - Ni minns väl If I used to love you? Han kan säkert knåpa ihop nåt trevligt än.
Christian Walz - Gillar hans gamla hittar Wonderchild och Never be afraid again. Såg honom även i Nyhetsmorgon för ett tag sen. Gillar'n.
Le Kid - Nämns även de på listan. Lite gladpop skadar väl aldrig? Gillar deras stil och Mercy, mercy sitter ju som en smäck.

Och skona mig dock från Takida och den där gapiga Erik Grönwall, tack.

Nån ni saknar?

Underskattad låt

Efter endel snack om tårtfat går vi nu vidare med andra viktigheter, t.ex. en av dom bästa låtarna i MF 2006 som inte ens gick till final och är sorgligt bortglömd. Skandal AB.