Filmtips på kvällningen

Jag har på senare år fått en förkärlek för små lättsamma charmiga indiefilmer, här är den senaste jag sett som jag kan rekommendera varmt. Var lite rädd att den skulle vara allt för romantiskt sliskig först, men speakerrösten försäkrar i början "This is a story of boy meets girl, but you should know upfront, this is not a love story" Kolla in trailern nedan.



En liten varning dock, jag har nynnat på
den här klämkäcka saken ända sen jag såg den. Rolig scen dock.

Ett gott försök

Har haft besök av bror i helgen.
Vi har precis ätit middag när han utbrister "Men syster, vad tycker du om att Darin vann melodifestivalen då?"

Det är ju fint att han försöker.

Uppdrag

Vänner, jag har en uppgift åt er.  Nedan är två videos med klipp från samtliga låtar i båda semifinalerna i den ordning de kommer starta. Skulle vara intressant att höra vilka som sticker ut från någon som inte känner till låtarna så väl. Get to work!

Semi 1


Semi 2

Azerbadjan har vaknat

Sista bidraget för i år har nu dykt upp. Varsågoda.


Samma svenska låtskrivare som skrev Drip drop förra året. Jag gillar den. Den är behaglig liksom. Bra röster, fin melodi. Jodå, jodå...

Och för att vara rättvis bjuder jag även på Vitryssland igen som har bytt låt, men behållit artisten och en snarlik titel.

Jag blir rädd =P Tycker fortfarande att det är vedervärdigt. Usch och fy!

Några engelska versioner

Nu börjar de slutgiltiga versionerna av bidragen så sakteliga dyka upp, här är några stycken.

Albanien

Fortfarande gapigt och fruktansvärt. Har potential fram till refrängen.

Nederländerna

Vilket enormt uppsving med en engelsk text. Nu gillar jag den skarpt!

Ungern

Gillade den redan i orginalversionen och nu är jag ännu mer övertygad. En av de bättre i år helt klart.

Italien

Rent tekniskt sett är väl det här en italiensk/engelsk version men än dock... Låten är härligt delikat på nåt vis. Läcker liksom. Me likey.

Ryssland

Näst sista bidraget för i år, nu är det bara Azerbajdjan kvar och dom verkar ligga i dvala.  Och ja, den är skriven av Redone, men tro mig det är inget att hetsa upp sig över i det här fallet.


Sjukt slemmig sångare. Låten är mest irriterande och det är väl ungefär det som brukar gå hem i ESC. Nej, jag går inte igång på det här.

Finalen

Några små reflektioner från kvällen.

* Stryp den som kom på den astöntiga Nu kör vi-peken i början. Hata!

* Påhittet med att intervjua artisternas släktingar och vänner innan de skulle på scen var ju inte nån höjdare direkt. Skönt då med Brolles sköna pappa och Swingflys unge med läppglanset. Vilken stekarbrorsa Danny hade också =P

* Synd att slösa Brolle på en tröklåt

* Tack och lov att Bengtzing kom där i mitten och livade upp lite för det var verkligen en rejäl snoozefest där ett tag. Jag var ju inte jätteglad när hon gick vidare men försonades med henne när jag råkade snubbla över reprisen av hennes delfinal dagen efter där jag upptäckte att hon faktiskt skrek "Till dig, Evelina!" efter sitt framträdande. Då kan man ju bara inte fortsätta vara tvär. Att hon sen hade en körsångerska med samma namn som låg på sjukhus med typ lunginflammation eller nåt, det hör liksom inte hit.
Intressant också att hon vann sin delfinal men fick minst antal röster i finalen.

* Gillade upplägget med int. jurygrupper trots allt även om rösterna flög åt alla möjliga håll. Vad är det för nötter som bor i San Marino liksom?
Tolvorna fördelades som följer.
Saade 3
Sanna 3
Swingfly 2
Linda 1
The Moniker 1
Danny 1

*  Jag vet inte när det hände men jag har suttit på Saade-tåget ett bra tag nu. Det bara skrek ju vinnare om den i finalen. Jag vet inte och kommer inte börja spekulera i hur det kommer gå i Düsseldorf, men något som definitivt är positivt med den är att den sätter sig på 3 minuter och det är ju helt klart en förutsättning för att lyckas. Den vann visserligen bland dom internationella jurygrupperna med knapp marginal och fick tre 12:or, men tilldelades även någon 1:a och 2:a.
När Maltas röster presenterades var jag dock bombsäker på att den skulle få 12:an. Malta kan sånt där =P

Nu ska det bli väldigt intressant att se hur de löser det hela med inspelad bakgrundssång som ju är väldigt framträdande i Popular. Hoppas det inte blir alltför stor skillnad. Sen är ju frågan om glaskrossandet tillåts i Tyskland.

Är ni nöjda?

Förväntningar

Mina förväntningar på morgondagen är väl inte jättestora. Har väl inget direkt att säga mer än att jag håller en liten, liten extra tumme för Saade. Skulle dock inte skämmas en sekund om vi skickade Danny, Sara Varga eller The Moniker som också ligger bra till i omröstningarna inför. Den som lever får se!
Vem hejar ni på??
Mina förväntningar på kvällen är väl inte jättestora. Har väl inget direkt att säga mer än att jag håller en liten, liten extra tumme för Saade. Skulle dock inte skämmas en sekund om vi skickade Danny, Sara Varga eller The Moniker som också ligger bra till i omröstningarna inför. Den som lever får se!
Vem hejar ni på??

Blue på scen

Första liveframtädandet på scen för Blue igår kväll. Folk har börjat kalla den här för en potentiell vinnare efter det här. Jag ser det inte. Alls. Refrängen är extremt svag i min öron. Den kommer ju ingenstans.


San Marino

San Marino var ju med en gång, 2008, och kom på 19:e plats i semin och drog sig sedan ur. Nu är de dock tillbaka igen. Lyssna på deras bidrag nedan.

Småtrevlig låt som det känns som man hört förut. Tveksamt om det sticker ut dock, hur gör man det här intressant på scen liksom?

Växare

Sverige är ju sölkorvar som vanligt och är ett av de absolut sista länderna att välja bidrag. Jag har dock så sakteliga börjat hjärntvätta mig själv med årets andra bidrag och hittat två stycken som verkligen växt på mig.

Schweiz

Den har växt, precis som jag anade första gången jag hörde den. Tycker den är hur söt som helst och man blir glada av den.

Spanien

Ännu en enkel låt som snarare lever på glädje och energi. Tycker den är charmigt somrig och skön, med en ohoh-slinga som sätter sig. Gillar den.
Kan mycket väl hända att den faller genom stolarna i ESC dock


Blue har blivit med låt

Som alla som är något sånär uppdaterade redan har koll på kommer ju Storbritannien i år att representeras av det gamla(?) pojkbandet Blue. Nu har deras låt dykt upp, även om det första officiella framträdandet av den inte sker förrän imorgon. Take a listen nedan.


Ja, den där var väl  helt okej. Och det är även det som är lite problemet. Det är en bra, stabil poplåt, riktigt lovande i verserna, men refrängen lyfter liksom aldrig. Ska bli intressant att se vad de gör av det på scen.

Ungerns bidrag


Okej, vi får se hur det låter live och hur den slutliga ungersk/engelska versionen kommer låta, men baserat på det ovan är jag ytterst positiv. Lätt i min top 10 i år. Heja Ungern!

Dana igen

Verkar som att Lena Meyer-Landrut inte blir enda tidigare ESC-vinnaren att återkomma 2011. Igår vann Dana Inernational den israeliska uttagningen.

Inte uselt egentligen, men jag tycker bara det är rätt tråkigt. Väldigt gammeldags liksom. Framträdandet gör ju inte mycket heller.


Nu har vi Boom boom, Haba haba, Da da dam och Ding dong som låttitlar iår. Verkar lätt att skriva en låttexter till ESC =P

Frankrikes


Fan, jag är så jäkla billig. Okej, det är ju väldigt mycket musikal, men jag tycker ändå det ligger närmare pampigt och storslaget ala
Et maintenant än typ nåt sliskigt Il Divo-spektakel med extra sås. Jag gillar det! Så nu var det sagt.

Tre nya

Armenien. Boom boom - Emmy

Helt okej om man bortser från refrängen som måste vara 2011-års hjärndödaste. Inte chanslöst för det dock, tyvärr.


Kroatien. Lahor - Daria Kinzer

Jag hatar det inte, men kan inte förmå mig att gå igång heller. Kolla in den engelska versionen
här som ni känner för det.


Portugal. Luta é alegria - Homens da luta

Känns ju inte som nån riktig låt utan snarare som ett revynummer. Roligare än mycket annat i år dock.

Nästan bra

För det första; jag har inget emot Sara Varga eller hennes låt, jag kan till och med tycka att den är lite småtrevlig ibland. Men att hon skulle slå Loreen? Bitchslap nr. 1 till Sverige. Att hon skulle slå Love generation och gå till final? Ännu fetare bitchslap. Sug rumpa, Sverige!

Roligaste duellen tycker jag allt var den mellan The Moniker och Linda Pritchard. Var totalt uppgiven där och trodde folk hade röstat sönder sig på gapandet. Nog att säga att jag blev ytterst nöjd att så inte blev fallet. Kul med en rolig finalist iaf.

Pissigt tråkig final i år. Orka!
Återkommer med mer funderande i ämnet.


Titta vad jag har missat

Hade av någon anledning missat att Cypern presenterat sitt bidrag. Här kommer den.


Älskar första 1.15 eller så sen kommer det där nedrans dunket och förstör. Det bara förstör! =P
Så kände jag iaf efter första lyssningen... nu är jag mer positiv. Jag gillar uppbyggnaden och dramatiken. Kan hända att den inte är så illa trots allt =P Jag gillar den.

Missvisande image

Slå en kik på bilderna nedan och fundera på vilken sorts musik ni tror att de sjunger.




Lite trashig öststatspop kanske, lite lättsamt och hjärndött sådär?

Pröva en såsig rnb-ballad.
Här är Slovakiens ESC-bidrag 2011, Twiins med låten I'm still alive.

Helt okej egentligen bara inte vad jag hade förväntat mig. Känns som den kan växa ordentligt, men för nu är den godkänd men tråkig i längden.

Förhoppningar inför AC



Jenny Silver vs. Love generation
Har inget emot Jenny Silvers låt alls, men LG känns fräschare.

Loreen vs. Sara Varga
My heart is refusing me är en av årets bästa låtar, ska självklart vidare.

The Moniker vs. Linda Pritchard
Hellre en charmig liten marschvisa än en gapig tråkballad.

Shirley's angels vs. Pernilla Andersson
Tycker Desperados är helt okej, och skulle gärna höra den på radio i bilen eller så, men jag håller på Shirley's bara på ren underhållningsfaktor. Roligare på scen helt enkelt.

*********************************************************
Love generation vs. Loreen
Loreen all the way. Vill ha den i final! Men båda står åtminstone för lite nytt.

The Moniker vs. Shirley's angels
En extra tumme håller jag nog för The Moniker trots alls. Skulle väl vara en trevlig skräll?

Loreen och The Moniker till final alltså, om katten själv får välja.

Förslag:
Kan vi inte slänga in Danny och Eric och köra det här som final istället. Mycket roligare låtar.


Öh?

Årets första rejäla WTF-moment bjuder Grekland på. Vad fan tänkte dom när den här vann?!




Hade bara karln (som egentligen är helt okej) fått sjunga hade låten varit acceptabel, men fortfarande inte bra. Rapen får mig att vilja hoppa från en hög byggnad, den är vedervärdig. Dramatiskt och rörigt.