Snabbis

Sverige kommer alltså tävla i den första semin i år. Själva lottningstillställningen var en tragikomisk historia med bingomusik i bakgrunden, flickor i röda klänningar och påklistrade leenden och en Dima Bilan i miniatyr.
Semi 1
Andorra, Armenien, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Finland, Georgien, Island, Israel, Makedonien, Malta, Montenegro, Portugal, Rumänien, Schweiz, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Vitryssland.
Semi 2
Albanien, Azerbajdzjan, Cypern, Danmark, Estland, Grekland, Irland, Kroatien, Lettland, Litauen, Moldavien, Nederländerna, Norge, Polen, Serbien, Slovakien, Slovenien, Ukraina, Ungern.
Såhär kommer scenen se ut.
Och den här helgen är den första riktiga super-helgen när det gället nationella finaler och det kommer rassla till ordentligt med klara bidrag innan helgen är slut. Jag rekommenderar den danska finalen ikväll. Bättre musikkvalitet än på länge, och dessutom är det svenskar med och tävlar. Mycket nöje!

Schweiz kan ju!

Enligt... ja, jag vet inte enligt vem egentligen, så är heter Schweiz låt Highest heights och kan lyssnas på på bandets Myspace-sida.
Jag håller alla tummar jag har att det stämmer för jag gillar den stenhårt!


Omar is back!

Omar Naber är med i den slovenska uttagningen igen med denna lilla sång.
Fin tycker jag, men inte lika bra som Stop. Tyvärr.

Popstars-barnen

När Popstars sändes i början av 2000-talet knagglade sig residenset här hemma fortfarande fram på tre kanaler så det var inget jag följde. Däremot gick det ju inte att undgå vinnarna. Jag kom att tänka på en av de gamla deltagarna härom dagen och youtubade mig fram till en massa nostalgi och endel nyheter.
De jag minns bäst är den vinnande konstellationen från 2002, Supernatural. Nån mer än jag som kommer ihåg denna? Och för all del, den här. Herregud, jag kan ju texten än. Pinsamt AB. Såhär i 2009 års dagsljus framstår det hela som väldigt "Hej. Snälla hjälp oss, vi har blivit kidnappade av 1998".  Men nostalgi får vara pinsamt =P Killarna från gruppen har iaf nyligen haft en hit i delar av Östeuropa med låten Synchronize lips med nya gruppen Nexx
.
Chatchig om inte annat =P
Och visst är sångerskan riktigt lik The Nicole? (aka Jag sjunger så falsk så inte ens min komaliggande mor vill lyssna)

Jamie Meyer kom trea i sista omgången och släppte bl.a. Psycho och Good girl. Han har iaf skitat ner sig lite, dragit på sig ett par trasiga jeans, slängt gitarren runt halsen, dragit till staterna och kör numera Singer/songwriter-stilen ala nedan. Har potential tycker jag.


Det var det hela...

Smått, men inte alltid så gott

* Lyssna på Montenegros bidrag här. Något hyper och tjatig, men den sätter sig. Väldigt lämplig titel.
* Man meadow ska vara med i Polen igen. Men en G:son låt - igen.

* Mitt tips för kvällen (om ni har tröttnat på att supa eller kolla på Körslaget förstås =P) kolla in Norges MGP som har sin första deltävling ikväll. Typ samma sak som MF, fast på norska =)

* Och ett litet plåster på såret för mig med tanke på att Biondo inte kom med i den rumänska uttagningen, de ska nu tydligen göra något slags gästframträdande i finalen istället. Nästan lika bra. Harkel...

Avslutar med min nuvarande favorit från Island.

Vitryssland har valt

Vitryssarna valde bidrag igår och de gjorde det med röven.
Okej, men lättglömd, låt och framförande. Jag fokuserar mest på sångarens fascinerande frisyr. Personligen tycker jag den här hade varit betydligt trevligare att tvingas titta och lyssna på igen.
Vinnaren nedan.

=)

Lite uppmuntran i mörkret =)

Aaahh, on-season =)

Britterna försöker ju sig på att vara lite ambitiösa i år och har anlitat Andrew Lloyd Webber för att penna deras låt, med hjälp av Diane Warren. Första deltävlingen igår bjöd på både tondöva tvillingar och übermusikaliga pretty-boys, men den det snackas mest om efteråt är Jade. Snaaaaark säger jag. Seen it all before.
Norge kör nu för tiden med samma upplägg som Sverige, med deltävlingar och andra chansen, men där får man till skillnad från här, höra låtarna i förväg. Tjuvlyssna här.  Radioskval mestadels. Sticker ut för min del gör Fairytale, Two of a kind, Men, men, men, och Carrie. Omöjligt att säga på bara 30 sek. och utan framförande dock. Första semin 24 jan. tror jag =)

Rumänien hade både mina söndertjatade favoriter Biondo, Idol-kocken Alexander Konstantoulas och de alltid lika pålitliga eurotrasharna Akcent att välja på inför sin uttagning. Ingen av dessa kom dock med, utan det blev denna skara istället. Synd på de sistnämnda för låten är ju bra. Utav semifinalisterna gillar jag Zero bäst. Något  oeurovision-ig, men bra.

Malta har valt sina finalister. Mitt hatobjekt Chiara och hennes vedervärdiga spy-ballad är med, och jag hoppas den får däng av denna mycket bättre ballad sjungen av Fabrizios syrra Claudia. Miss Piggy kom dock inte med... what?!
Jag har dock inte hört alla låtarna från Malta, så de kanske har något ännu roligare att komma med.

Andra bidraget

Årets andra bidrag presenterades på nyårsafton. Turkiet representeras av Hadise med låten Dum tek tek. Spontant känner jag mej lite dumförklarad efter första lyssningen, den är liksom så löjligt enkel. Det känns väldigt 1999, och väldigt mycket som det har gjorts förut. Å andra sidan är det ju precis en sån skaka rumpan poplåt med turkiska tongångar som dom haft framgång med förut. Efter första lyssningen kändes det väldigt billigt och ofräscht, men samtidigt inser jag ju att det är precis såna här enkla, rättframma historier som folk röstar på (ala Grekland 08). Jag förblir hoppfull, det är ju trots allt bara andra bidraget, och vem vet den kanske växer =)