Jag gillar billigt skräp

Hissa ↑
Jag har på senare år sällat mig till skaran loppisälskare. Det är sanslöst vad folk säljer skräp. Nu på sommaren är det ju högsäsong också så jag trivs alldeles ypperligt. Måste bara få visa upp mitt senaste fynd. Eller okej, "fynd". Den var så hiskeligt ful att jag var tvungen att ha den. Han ska få bo hos mig nu. Nämnde jag att huvudet sitter på en spiralfjäder också, så han ser inte klok ut den lille fan. Heja loppisar i alla fall!
Haha, den är så jävla ful. I love it.

Dissa ↓
Tänkte sno en diss rakt av från radion om ni ursäktar. Jag kände igen mig så himla väl, jag är mästare på detta. Ni vet när man har tagit ur sängkläderna för att tvätta dem och sen släntrar in i sovrummet på kvällen, jättetrött och vill bara sova och så har man glömt att bädda igen. Händer mig alltför ofta.

En plåga

Boybands är väl härliga? Jodå. Just den här skaran är en ny bekantskap för mig dock och de får allt ta och jobba på sin härlighet lite. Har haft deras kommande singel i huvudet hela dagen och tänkte dela med mig av eländet. Det en liten sång som känns som en väldigt billig sommarhit. Lite irriterande, lite hjärndöd, lite förolämpande för ens intelligens, men som ändå nästan funkar om man är på det humöret. Vad tycker ni?


En hiss och en diss

Hissa ↑
Mitt i mitt Ica-besök dagen före midsommar, när jag som bäst höll på att bita mig i tungan för att inte skrika obsceniteter åt diverse löst folk, hör jag en låt jag känner igen någonstans i periferin. De spelade
Belgien 2010. Jag har även hört Jan jan i någon svennig klädbutik vid Globen och Be my valentine på Zara i finkvarteren någonstans. Jag flinar alltid för mig själv och brukar stanna kvar tills låten är slut för att höra om de spelar skivan eller om det bara var en lyckad engångsföreteelse. Det jag vill hissa är i alla fall att höra ESC-låtar på totalt oväntade ställen. Har ni några exempel?

Dissa ↓
Folk som förstör efterrätter med alkohol. Nuff said.

Jedward och de små grodorna

Jag har till min stora sorg för länge sedan växt ifrån program som sommarlovsmorgon och dylikt, men en rubrik som "Jedward dansar små grodorna" kan man ju inte motstå.


Hissa och dissa

Hörde hissa och dissa på radion härom dagen. Inget konstigt med det, det har man väl hört hur många gånger som helst. Men, tänkte jag, en sån lista vill jag också ha. Så, här mina vänner, min alldeles första och egna hissa och dissa-lista.

Hissa ↑
Var in till stan för några snabba ärenden idag och när jag skulle parkera ropar en dam och frågar om jag ska stå länge. Hon hade lagt i för mycket pengar i mätaren och tyckte det var onödigt att det gick till spillo. Den damen tycker jag ska ha sig en hiss idag. Hon inspirerade även mig till lite pay it forward. När jag kom tillbaka var det fortfarande 1½ timme kvar så jag kilade bort till automaten och pillade in lappen där så någon annan tursam själ också kunde få nytta av den. När jag sen körde ut såg jag en gubbe som misstänksamt inspekterade den, såg sig omkring, ryckte på axlarna och gick bort till bilen.

Dissa ↓
Valfri mataffär dagen före midsommar (julafton/nyår). Förstår inte varför jag utsätter mig för det. Jag blir bara vansinnigt förbannad på allt folk och vill skrika omotiverat mycket.




Min vecka i musik

Jag har verkligen haft en ny låt i huvudet varje dag den senaste veckan. De som fått mig på kroken.

Ingen har väl missat klippet from Rix morronzoo gissar jag? Ytterst fin låt.


En nygammal favorit från svenska Little Marbles. Vet inte om jag lagt upp den förut, men den håller än.


Älskar So you think you can dance. Har fått tag i massvis med skön musik från det programmet, så även denna. Oj, vad jag har lyssnat på den här. Har alltid gillat James Morrison också, gillar hans röst. 


Påmindes lite om min danska period som infann sig för ett tag sen och började nynna på den här knasiga saken igen. Härlig på nåt vis.


Var på bröllop i lördags när storebror Lill-pojken gick och gifte sig. Den här spelades och jag hade den i huvudet resten av dagen. Roligast i övrigt var när varmrätten serverades och några vid bordet blev utan dekorationskvistar. Vår personliga servitör Schneider kom snabbt jäktande med en litet fat med kvistar och ursäktade sig både en och två gånger =P
 

Supersköna Pack up spelas ju fortfarande på radion med jämna mellanrum, det är dock en annan Eliza Doolittle-låt som fastnat hos mig. 



Lite mainstream också. Saade in my head. Ja, det är illa.

Missnöjd liten

Har nyligen tagit bort sporrarna på bakbenen på Lillen. Han gillade inte läget.