Morgonnynneri

När jag var runt 8 fick jag ett album med Lena Ph i julklapp av min mor. Jag fattade ingenting, jag visste knappt vem det var och misstänkte att jag bara fått det för att min mor ville ha det själv. Jag minns egentligen ingen av låtarna förutom Stjärnorna och just den började jag nynna på när jag vaknade i morse. Jag har inte hört den på säkert 10 år. Hur fungerar min hjärna egentligen?




Med två betydligt yngre Rongedalare =P

Hissa och dissa - shopping-edition

Hissa ↑
Vem har sagt att man inte blir lycklig av att shoppa? Jag hatar vanligtvis att springa i affärer men då och då blir man ju tvungen att ta sig ut i butikerna. Då är det extra trevligt att hitta det man verkligen behöver och till rimliga priser dessutom. Amen to that!

Dissa ↓
Att inhandla något i en butik för att en liten stund senare gå in i en annan och hitta samma sak något, eller betydligt, billigare.

Lite mer om boybands

Ni bör vid det här laget vara rätt klara med min åsikt om pojkband. De är härligt 90-taliga och världen behöver överlag fler. Okej?
One direction var, chockerande nog även för mig, mina favoriter (i finalen åtminstone) i senaste omgången av brittiska X-factor. De har nyss släppt sin första video och om jag var runt 10 hade jag säkert skrikit stämbanden sönder och samman men mitt infantila 23-åriga jag nöjer sig med att tycka att deras första singel är småtrevlig och poppigt lättlyssnad. Vad tycker ni?


The Voice

Hade egentligen inte tänkt se The Voice i somras, men efter att ha läst en massa positiva kommentarer på diverse bloggar gav jag det tills slut en chans och självklart blev jag fast. Som med de flesta talangtävlingar var autitiondelen klart bäst. I The Voice sitter juryn med ryggen mot deltagarna och får bara höra dem sjunga till en början. Gillade även att juryn, till skillnad från t.ex. idol, hade en varsin grupp deltagare som de fick coacha. Jag höll på team Blake, btw, med ett litet hörn på team Adam bara för att.

Det tycks inte bli bättre än att vi kommer bli pepprade med talangtävlingar inom en snar framtid. Idol fortsätter ju, sen kommer även The Voice, True Talent och X-factor i svenska versioner. Jag kommer nog ge alla åtminstone en chans, tv-junkie som jag är.

Poängen med det här inlägget var iaf att bjuda på en liten sång. När Maroon 5 och Christina Aguilera framförde den här i The Voice fattade jag inte riktigt grejen, men nu kan jag inte få den ur huvudet. Love it! Håll till godo.


Hiss och diss

Hissa ↑
Ni vet när man sitter i bilen och radion är på och de spelar samma låtar om och om igen och det är nån lökig Mats bilar-reklam varannan kvart så man medvetet vil styra bilen in i en lyktstolpe, men så plötsligt slår de till och spelar något man inte hört på år och dar och man får massa flashbacks från förr. Är inte det trevligt så säg? En av radiokanalerna har t.ex. börjat spela Bon jovis fina Always en massa på senare tid. Har även hört den sköna 80-talingen Hanging on a heart attack och sommarplågan från 2002, The Ketchup song, med mer betoning på plåga kanske, men jag fick flashbacks från min ungdom. Oh well, hiss för sånt iaf.


Dissa ↓
Radioreklam. Av naturliga skäl.

Same, same, same

Hade pianoslingan i den här låten i huvudet under hela gårdagen. Bra låt i övrigt också faktiskt. Take a listen i brist på annat att roa er med vettja =P