Nederländernas val

Nederländerna 2011
Je vecht nooit alleen - 3JS

Absolut inte dåligt, bara rätt intetsägande och lättglömt. Gillar verserna dock. Kommer framföras på engelska i ESC, kanske växer då. Vad tyckes?

Blue is back

Brittiska BBC bekräftade igår kväll att Storbritannien i år kommer representeras av det gamla pojkbandet Blue. Minns ni dem? Största hitsen i Sverige var väl All rise och kanske Elton John-låten Sorry seems to be the hardest word. Kul att det är några man känner igen, men om låten är skräp kan inget gammalt avdammat pojkband i världen undvika en dålig placering. Låten heter "I can" och kommer presenteras senare.



Amerikaner på besök

Jag blev för några år sedan fast i serien Amazing race. Och även om den kan vara tjatig och skrikig och tvinga deltagarna att göra löjligt simpla uppgifter i fula kläder är det ändå något jag fortsätter följa. Under de 17 säsonger som gått har de varit i Sverige tre gånger och har fått besöka helsvenska ställen som Ikea, Ishotellet och Gröna Lund och gjort helsvenska saker som att rulla höbalar. Om ni är nyfikna kan ni kolla in de tre avsnitten nedan.
Min favorit är i det sista när en karl sätter sig i en taxi i Ghana och säger "Arctic circle, you know?!" till taxichaffisen =P

Säsong 6


Säsong 15


Säsong 17

Yohanna prövar igen

Ingen har väl lyckats glömma Islands bidrag Is it true? från ett par år sedan? Inte jag heller. Den var ju fin och småtrevlig i början och igår gick Yohanna vidare till final i den isländska uttagningen med en ny låt som även den är just fin och småtrevlig. Vad tycker ni?



I mina öron är den tusen gånger bättre än Is it true? bara för att den inte är så fullkomligt sönderspelad ännu. Vet dock inte hur stor risken/chansen är att de skickar detta till Düsseldorf, har inte så bra koll på deras uttagning. Återstår att se. Hoppas de behåller den på isländska i så fall.

Ovunnen tävling

OLW har ju under hösten haft en tävling på sin hemsida där man kunnat vinna en ny soffa, något som skulle vara mer än välkommet här hemma. Jag vann inte =(



Jag gillar ordet schabrak. Det är fint och användbart.

Två veckor kvar!

Min vänner, det är exakt två veckor kvar tills MF drar igång! Är ni alls engagerade? =P
De enda jag inte riktigt har koll på inför första deltävlingen är Rasmus Viberg och Swingfly, varav den sistsnämnda dök upp på tv igår. Verkar vara en skön snubbe (han var lite snubbig) och de spelade även hans senaste singel som inte alls var så hård och eländigt hip-hoppig som jag befarat. Riktigt schysst faktiskt. Ska bli intressant att höra MF-bidraget nu. Vad tycker ni?

He's baaaack

Klart man inte kan hindra ett kreativt geni från att skapa och dela med sig av sina verk. 
ALf är tillbaka gott folk. Med en väldigt happy song dessutom.


Röstningen pågår och de med flest röster kommer gå vidare till en tv-sänd final. Ring och muta alla österrikare ni känner! =P

Rumäniens val

Change - Hotel FM

Trallvänligt och småtrevligt, jag hatar det inte. Inte superbra, inte uselt. Enkelt och rättframt liksom.
Vad tycker ni?