Touché

En konversation mellan mig och far. Jag beskriver vilken sorts bil jag vill ha.

Jag:
Den ska vara lättkörd och bränslesnål.

Far:
Köp en kamel.

Finland och så lite goda nyheter

Finland ställde till med final igår. Inget jag har följt, har bara lyssnat på två låtar som har varit extra omtalade, ingen av dom vann dock. Det gjorde det här eländet.
Jag tycker bara det är allmänt hemskt. Det ger mig ingenting och känns mer som ett skämtbidrag än det "riktiga" skämtbidraget i finalen. Jag hade hoppats på den här. Lite småsöt och annorlunda.
Heja Norge iaf! De gjorde som dom skulle och skickade koka kaniner-låten till final igår. Bravo!

Några favoriter

Sista semin i Norge ikväll och pojkarna i A1 (ni vet dom som slaktade Take on me back in the day) gick direkt till final tillsammans med den nedan som är storfavorit att vinna. Skriven till 50% av Fredrik Kempe. A1 kan kikas på HÄR.


Skäms nästan lite för att jag gillar det här. Kanske inte är nån låt som skulle hamna på Ipoden men på en schlagerscen funkar det till och med på mig. Melodin är fin, han sjunger bra, det är pryo på slutet... Kom My time 5:a 2009 kan säkerligen den här få en hyfsad plackering också. Om den vinner.

Spanien kör samma märkliga uttagningsprocess som tidigare år och leder just nu gör denna.

Skulle vara kul med en ballad från Spanien igen. Jag gillar den och det känns som den har potential till ett maffigt scennummer. Sångerskan har dock en tendens att gapa lite och känns även lite dragqueen bitvis, men det har ju inte stoppat nån i ESC förut =P

Det hände en liten olycka...

Men nu tar den sig igen! =P

Gilla Norge!

MGP har visat sig vara riktigt underhållande i år. Bra semi igår med en rätt tråkig, såsig ballad till final tillsammans med min favvo Alexander Stenerud.



Bra låtar även till Andra chansen (eller sista chansen som de positiva norrmännan valt att kalla det)
Gillar speciellt denna lilla harmlösa pophistoria. Charmig text och sångerskan passar oväntat väl in på bilden av den psykotiska flickvännen som kokar kaniner, tycker ni inte?

Schweiz 2010

Jag har inte riktigt fattat att säsongen är igång än och att bidragen kommer rulla in några månader frammåt nu. Schweiz igår. Take a listen vettja.


Trodde jag skulle hata det här men i slutet av låten sitter jag till min egen förvåning och tycker den är rätt skön. Med ett coolare framförande så... kanske? Jag måste väl även nämna elefanten i rummet - ursäkta ordvalet - men öronen är charmiga! =P

MGP

Norska Melofi Grand Prix är perfekt uppladdning för MF och de hade sin första delfinal igår kväll.
Maria Haukaas Storeng, som representerade dom 2008, gick direkt till final med en fin liten trudelutt. Inget som känns jättespännande efter första lyssningen kanske, men å andra sidan var jag inte speciellt förtjust i Hold on be strong första gången jag hörde den heller. Men jag gillar Maria och jag gillar låten. Lyssna nedan.


Saknar helt klart koreografi ala True, true, true, eller hur? =P

Den andra finalisten var skräp. Punkt.

Artister som dyker upp i kommande delfinaler är Mira Craig (som skrev HOBS), Alexander Stenerud och gamla pojkbandet A1 om det är någon som minns dom?

Hihihi