Frankrikes låt

Min spontana reaktion är bara nej... Den känns spretig och man får inget grepp om den. Kanske kan funka med ett coolt framträdande. Jag avvaktar, men är inte speciellt hoppfull. Sorry, France.

Hiss och diss

Hissa ↑
Helgfrukost! I helgen slängde jag ihop limpor som fick jäsa i kylen över natten och startade min söndagmorgon med nybakt limpa, äggröra och varm choklad med marshmallows. Älsk.

Dissa ↓
En fet diss idag till den där satans reklamen med två blöjbeklädda ungar som står och gastar GA GA GA till varandra i en kvart. Skjut mig.

Cypern har valt

Som ni säkerligen minns la jag för att tag sedan upp de tre låtar Cypern hade att välja på som sitt bidrag. Nu har de utsett en vinnare, och det blev den man anade att det skulle bli, La la love.

Okej. Vad vet vi efter att ha tittat på det där? Vi vet att det är en klistrig liten låt och att sångerskan är glad. Känns omöjligt att uttala sig om någonting innan man hört liveversionen och den har jag i ärlighetens namn inte allt för stora förhoppningar på. Klart godkänt dock, och väldigt ESC.

Danmarks val

Danmark höll sin final igår och att säga att de valde med röven kanske är en aning hårt, men inte använde de huvudet i alla fall. Vet inte om någon av de andra två i slutkampen hade varit nåt bättre val dock. Här är vinnaren i alla fall.

Fint, kompetent, duktig tjej, men ack så tråkigt. Det är radioskvalströk ala Brinck i min bok. Bra, men inget som får igång mig. Jag har även av naturliga skäl nynnat på Seals Crazy hela dagen, snarlika i refrängen minst sagt.

Hiss och diss

Hissa ↑
Var iväg för att uträtta några ärenden idag och passade på att gå lite på stan när jag ändå var där. Jag avsyk det i vanliga fall men tycker helt klart det är på sin plats att hissa att gå i affärer på söndagar. Det är ju inte en pers ute. Love it.

Dissa ↓
Att inte ha något att se fram emot och längta till. Oj, vad deprimerande det lät. Menar bara att efter att man sett fram emot jul och nyår ett bra tag blir det liksom tomt i kalendern nu i januari. Gillar att ha nåt att se fram emot!

Helgens snackisar

De nationella finalerna runt om i Europa har dragit igång för fullt vid det här laget, jag försöker dock hålla det hela på en hälsosam nivå och kollar bara in det det snackas allra mest om. Denna helgen var det en vinnarkandidat på Island, med bl.a. Jonsi som sjöng den här balladen 2004,  och en plojgrej från Lettland. Håll till godo.

Gillar att det låter riktigt isländskt och jag älskar isländska, själva låten får väl inte igång mig dock. Än. Får se om den vinner innan jag engagerar mig mer i saken =P

Lite Marilyn Manson, lite Lordi, lite Ryback och Dima Bilans pianotrick, vad kan gå fel liksom? Tjaa, allt vad det verkar.

Återupprepning

Känner att det är på sin plats att ge er en länk till det här gamla inlägget så ni får träna lite. Vart har ni tagit vägen? =)

Goda nyheter

Goda nyheter väckte min uppmärksamhet på förmiddagskvisten idag. Svt har tagit sitt förnuft till fånga och ändrar återigen reglerna för deltävlingarna och AC. Till det bättre den här gången dock. I årets festival kommer de i deltävlingarna återgå till som det var förut att presentera båda som gått till final på slutet och inte avslöja vilken som fått flest röster. Heja heja säger jag som gnällt på detta de senaste åren. De kommer inte heller nollställa rösterna efter första röstningsomgången.

Även AC kommer bli mer rättvist i år då duellerna kommer lottas istället för att avgöras genom startnummer som det är nu. Positiva nyheter!
Läs mer här och här.

Ta även en kik på startordningen här. Inga överraskningar direkt.

Cyperns uttagning

Cypern har i år valt artist internt och den 25 januari hålls deras final där nämnda artist kommer framföra tre låtar. Låtarna är redan offentliggjorda och är inte så illa alls faktiskt. De bör dock välja att skicka den sista, den bara skriker ju ESC. Om sångerskan kan göra nåt av det på scen finns potential till ett roligt dansnummer. Och den är ju löjligt catchig.




Från MF till The Voice

Följer ni nya The Voice i tv4?
Trogen mina talangtävlingar gör givetvis jag det. Intressant då att se folk man känner igen. En gris, en ko, en falubo förvisso, men även Rasmus Viberg från MF 2011. Minns ni honom? Gillade honom då, gillade honom nu. Verkar som en sköning. Klokt dock att skippa Karlsson på taket-looken den här gången.